D(e)V(i)L A Tribute To 1 D(e)V(i)L A Tribute To 20 D(e)V(i)L A Tribute To 7 D(e)V(i)L A Tribute To 9 D(e)V(i)L A Tribute To 10 D(e)V(i)L A Tribute To 13 D(e)V(i)L A Tribute To 16 D(e)V(i)L A Tribute To 19 D(e)V(i)L A Tribute To 26 D(e)V(i)L A Tribute To 27 D(e)V(i)L A Tribute To 31 Lester Butler & the Red Devils gallery with lightboxby VisualLightBox.com v6.1

DVL is een unieke samenwerking van vier grote blues muzikanten die de muziek van The Red Devils en Lester Butler eren. Als een van de meest toonaangevende bands in de geschiedenis van de blues, heeft The Red Devils invloed gehad op alle vier de muzikanten. In deze show brengen Guy Forsyth, Jon Amor, Robin Davey en Mark Barrett een ode aan hun grote helden en dat kan niks anders dan een indrukwekkende avond worden. 

Na een korte discussie in de kleedkamers bij Bluesrock Festival 2013 in Tegelen, deed Guy Forsyth spontaan een nummer mee met The Hoax op het podium. Ze deden een eigen versie van Going To The Church van The Red Devils. “We should do this again”, was de conclusie van beide partijen. Een paar jaar en een paar mailtjes later, is dit plan er dan eindelijk van gekomen en is DVL geboren. 

De band is een samenwerking tussen Guy Forsyth en de volgende bandleden uit The Hoax: Jon Amor, Robin Davey en Mark Barrett. De eerste keer dat deze mannen het podium deelden was op hetzelfde Bluesrock Festival in Tegelen en de hoofdact van dat jaar was The Red Devils. Deze band maakte, samen met Lester Butler, een grote indruk op zowel Guy Forsyth als op de leden van The Hoax en bleef altijd een grote inspiratiebron in de carrière van beide acts. 

Guy Forsyth is een award winnende multi-instrumentalist en oprichter van de band Asylum Street Spankers. Zijn krachtige stem heeft altijd het fundament gevormd van zijn gevarieerde en succesvolle carrière.
Jon Amor
is een van de oprichters van The Hoax, maar heeft ook altijd succes gehad als solo artiest. Hij beschouwt blues als kunstvorm en door zijn volledig eigen stijl, is hij meerdere malen genomineerd als British Blues Guitarist of The Year.
Robin Davey
is ook een van de oprichters van The Hoax. Daarbij is hij gitarist van de Amerikaanse band Well Hung Heart, waar hij recentelijk een award mee won voor Best Live Band bij de prestigieuze OCMA’s.
Mark Barrett is al 20 jaar een belangrijke muzikant in de blues scene. Als drummer van The Hoax heeft hij de lat hoog gelegd voor blues drummers over de hele wereld.