Heritage Blues Orchestra 01 Heritage Blues Orchestra 02 Heritage Blues Orchestra 03 Heritage Blues Orchestra 04 Heritage Blues Orchestra 05 gallery with lightboxby VisualLightBox.com v6.1

The Heritage Blues Orchestra was een regelrechte sensatie te noemen tijdens het North Sea Jazz festival van 2012. De band is dan wel relatief nieuw maar bestaat louter uit doorgewinterde veteranen. Het hart van The Heritage Blues Orchestra wordt gevormd door bandleider Junior Mack (gitaar en zang), Bill Sims (gitaar en zang) en Chaney (zang). Junior Mack, die o.a. Jan Akkerman als een van zijn grootste invloeden noemt, speelt ook in Jaimoe’s Jasssz Band en is regelmatig gastgitarist bij the Allman Brothers.

Het woord Heritage in de bandnaam verklapt dat de band trouw is aan de roots van African-American muziek. Countryblues, gospel, oude brass uit New Orleans en ‘work songs’ worden in een spannende mix gegooid en krijgen een eigentijds karakter. In 2012 verscheen het debuutalbum ‘And Still I Rise’, dat overal lovend werd ontvangen. Gedreven door drie stemmen, twee gitaren en een vijfkoppige blazerssectie moet dit wel een indrukwekkende show worden!