Collage CollageB-W Junior Watson 001 Junior Watson 005 Junior Watson 007 Junior Watson 008 Junior Watson 009 Junior Watson 012 Junior Watson 013 Junior Watson 017 gallery with lightboxby VisualLightBox.com v6.1

De legendarische Junior Watson voor slechts 1 optreden in Nederland Woensdag 14 oktober Junior Watson Band (USA)

De stilaan legendarische Junior Watson maakte in het verleden furore met o.a. The Mighty Flyers en Canned Heat. Tegenwoordig is hij op stap met zijn eigen band. Zijn vrolijk swingende blues wordt gedragen door zijn fenomenaal gitaarspel. Veel meer behoeven we ook niet te zeggen over deze man, dit mag je gewoon niet missen. Elk Nederlands podium is jaloers op ons want hij doet slechts 1 optreden in ons kikkerlandje! Tja, en waar anders dan zeggen wij dan vol trots.

Met bijna 30 jaar ervaring mogen we stellen dat Junior Watson een cultstatus bereikt heeft. Hij slaagde erin te doen wat alleen de aller grootsten kunnen: verschillende stijlen creatief laten versmelten tot een eigen stijl. De mosterd haalt hij bij Tiny Grimes, Oscar Moore, Bill Jennings, Rene Hall, Robert Jr. Lockwood, Jimmy Rogers, Eddie Taylor, Guitar Slim, Earl Hooker… Het samenvoegen en uitbalanceren van verschillende gitaarstijlen resulteerde in een zeer eigen gitaargeluid! Deze kroonprins beheerst de blues en swing als de besten en geeft er dikwijls een verrassende eigen twist aan. Bij Watson weet je nooit wat er te gebeuren staat.

Eén ding is zeker: een avond met Junior Watson lijkt op een reis met een ontspoorde trein!
Zijn traject is al even groot als het indrukwekkend is. Als stichtend lid bleef hij 10 jaar bij The Mighty Flyers, gevolgd door een decennium bij Canned Heat en toerde een tijdje met Lynwood Slim. Gedurende zijn lange carrière heeft hij met zowat iedereen die iets te betekenen heeft in de Blueswereld in de studio vertoefd of het podium gedeeld: Big Mama Thorton, George Smith, Jimmy Rogers, Shakey Jake, Luther Tucker, Charlie Musselwhite, Kim Wilson, William Clark…
Voor het eerst in zijn carrière staat Junior Watson als frontman op het podium. Voor het eerst kan je deze rasartiest meemaken en meegevoerd worden op deze muzikale rollercoaster. Junior Watson zal ons tonen waarom hij de cultstatus verdient!!!

Live at the Nix
NiXenMeeR
http://www.nixenmeer.nl/
Adres:
Everhardt van de Marckstraat 2
7521VN Enschede