Matt Anderson  01 Matt Anderson  02 Matt Anderson  03 Matt Anderson  04 Matt Anderson  07 Matt Anderson  09 Matt Anderson  10 Matt Anderson  11 Matt Anderson  14 Matt Anderson  16 Matt Anderson  21 Matt Anderson  24 Matt Anderson  25 Matt Anderson  28 lightbox web photo galleryby VisualLightBox.com v5.7

Matt Andersen is een Canadese blues gitarist en singer-songwriter , uit Perth-Andover , New Brunswick , getekend bij True North Records . Zijn muzikale carrière begon in 2002, met de New Brunswick band, Flat Top. In 2004, Andersen speelde op de East Coast Music Awards (ECMAs).
Naast headliner grote festivals, clubs en theaters in heel Noord-Amerika en het Verenigd Koninkrijk, heeft hij het ​​podium gedeeld en toerde met Randy Bachman , Bo Diddley , Little Feat , April Wine , Amerika en Loverboy .
Andersen speelde meer dan 200 live optredens in 2009, met inbegrip van zijn vierde UK tour, en nam een studioalbum (Piggyback) met harmonica speler, Mike Stevens. Hij heeft bij verschillende van uitgevoerde Stuart McLean 's Vinyl Cafe toont heel Canada, te beginnen in 2009 en doorlopend in 2011.

Op 25 januari 2010, Andersen won de hoofdprijs voor een duo / individu in de Memphis, Tennessee , International Blues Challenge , het verslaan van kunstenaars uit 11 andere landen en vijf continenten - de eerste Canadese prevaleren boven 26 jaar geschiedenis van het evenement. Gesponsord door de Harvest Jazz & Blues Festival in Fredericton, zijn prijs inbegrepen festival optredens in Amerika, Frankrijk en Italië, een slot op de Legendary Rhythm and Blues Cruises, alsmede een geldprijs.


Het verkennen van de VS, het VK en Canada in 2010, speelde hij meer dan 25 theater concerten in Ontario, British Columbia en Saskatchewan, en hij ook uitgevoerd op de 50e verjaardag van het Mariposa Folk Festival in 2010, een terugkeer na zijn 2007 laten zien.
Meer onderscheidingen kreeg hij in januari 2011, met de Maple Blues Awards Entertainer van het Jaar en Acoustic Act of the Year.
Andersen werd genomineerd voor vier 2011 East Coast Music Association (ECMA) Awards: Male Solo Recording, Blues Recording, Fan's Choice Entertainer van het Jaar, en zijn DVD met de New Brunswick Jeugdorkest . is voor dvd van het Jaar Hij won de 2011 ECMA awards voor Blues Opname van het Jaar voor de schouders dragen, en de Konica Minolta Male Solo Opname van het Jaar voor hetzelfde album.